Programok - Egyéb programjaink

 

MONTÁZS TÁRSKERESŐ | Ruhacsere! | Kelet-Nyugati Szabadegyetem
Montázs Fényvarázsló Szeniorok Társasága | KONTRA Műhely | Lilith Kör

Montázs Társkereső

"Tea For Two"


Montázs TárskeresőEgyedül nem megy!
Vagy ha mégis - nincs kivel megosztani a sikert. Még teázni is kettesben esik jól igazán. Ugye ismerős: tanulás (mint tudjuk élethosszig) - munka (örülünk, ha van) - bizonyítási késztetés (magunknak, a főnöknek) - olykor kizsákmányolás (mi magunkat, a főnök bennünket).

Az idő közben rohan - s pont arra nem marad, ami a legfontosabb: saját magunkra. A régi haverok, ha összefutunk, alig palástolt sajnálkozással kérdik: "Még mindig facér vagy?" A kínos csendet enyhítendő, a sablonos: "De jó neked!" Majd utána rögtön - büszkeségtől dagadó kebellel -: "Bocs, de rohannom kell a fiamért az óvodába. Nagyon tuti kis krapek." .Bla, bla.
És ha mindez nem lenne elég, jönnek a statisztikai adatok: a házasságban élők (hogy ez a házasság "rossz"-e vagy jó, arról nincs szó) átlagos életkora 8 évvel haladja meg a szinglikét. Az okokra nem érdemes kitérni, mert azon a szakemberek is törik a fejüket, a tények viszont makacsul ezt mutatják.

Viszont, ha már túl vagyunk a zsenge kamaszkoron, ha már az egyetemi évek is a hátunk mögött vannak, vagy esetleg 1-2 gyermekkel a tarsolyunkban szeretnénk új boldogságra lelni, egyre nehezebben találunk magunknak TÁRSAT. Már túl vagyunk néhány netes csalódáson is (billentyűzet mögé bújva sokat lehet hazudni), beláttuk, hogy a hirdetések szövege sem fedi a valóságot.
társkeresőMarad a céltudatos keresés. Egy csöppet kínos, mert olykor olyan, mintha húspiacon lennénk. Ráadásul gyakran érezzük úgy, hogy csak az időnket rabolják. És lassan már mindentől elmegy a kedvünk.

Nos, mi pont abban segítünk, hogy ezek a csalódások elmaradjanak. Töltsél el néhány kellemes órát felszabadultan teaházunkban, s közben módod van társasági keretek között, minden kötelezettség nélkül megismerkedni néhány hozzád illő partnerjelölttel. Biztos lehetsz abban, hogy akik ott vannak, azoknak elvben Te is "bejössz".

Azt megígérhetjük, hogy egészen végig nem engedjük el a kezedet. Kezdve saját magad és igényeid feltérképezésétől a kellemesen eltöltött, ilyen-olyan tematikus, csoportos teadélutánokon át egészen a "visszajelzések" feldolgozásáig és megismertetéséig, mi ott asszisztálunk melletted, Neked.
Mindehhez van szakmai segítségünk is: pszichológusok, asztrológusok, grafológusok.

Amit cserébe mindezekért mi kérünk: komoly szándék a kapcsolatteremtésre és évi 30.000,- Ft klubtagsági díjként, mely fedezi a szolgáltatás adminisztrációs, valamint a programok szervezési és megvalósítási költségeit. A fizetéssel kapcsolatos aktuális akciónkról érdeklődj kollegáinktól a megadott elérhetőségeken.

társkeresőVedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben (info@montazsteahaz.t-online.hu), vagy telefonon (a 06-1/269-3913 telefonszámon) hétfőtől szombatig 14:00 és 21:00 óra között, és megbeszélünk egy személyes találkozót.

Hidd el, csak az első lépés nehéz. A többit majd hozza az élet - és a MONTÁZS TÁRSKERESŐ - magával, NEKED!

Ruhacsere!

Végre beköszöntött a nyár, s mi, férfiak és nők egyaránt "kivetkőzünk magunkból". :)

Amit egyáltalán magunkon hagyunk - s nemcsak az ifjabbak -, az lenge, könnyű és tarka, mint a szivárvány. S ahogy változik az időjárás, a kedvünk vagy az alkalmak, úgy kerülnek elő a szekrényből a kedvenc nyári gönceink és persze a meguntak, vagy ruhacsereamikben már nem látunk fantáziát. Ám ez nem jelenti azt, hogy amik nekünk már nem kellenek vagy ránk nem jók, ne hoznák ki másokból a kreatív designert. :)

Pakoljátok hát zsákba és hozzátok el az ilyesféle ruháitokat, pólóitokat, szoknyáitokat, gatyáitokat, cipőiteket és legkülönfélébb kiegészítőiteket, tegyétek be a "közösbe", majd válasszatok onnan másik, Nektek jobban tetsző s az egyéniségeteket jobban tükröző ruhadarabokat. Közben pedig finomabbnál finomabb forró vagy jéggel hűtött teákat, jeges shake-eket, sütiket vagy üdítőket fogyaszthattok, találkozhattok barátaitokkal/barátnőitekkel, és új ismerősökre lelhettek, akikkel kicserélhetitek a divattal és a menő stílusokkal kapcsolatos tapasztalataitokat.

Ja, és hozzátok Magatokkal barátaitokat is, mert így sikeresebb lehet a "vadászat".

Kelet-Nyugati Szabadegyetem

A szabadegyetem elsősorban az európai kultúrkör kollektív - de egyéni szintre mindig visszavezethető - cselekvései által teremtett egyéni és társadalmi problémák megoldására keresi a választ a keleti, és természetesen a nyugati hagyományos bölcseletben. Minden alkalommal egy rövid 20-30 perces előadással készülünk az adott témához kapcsolódóan a hindu vaisnava tanítások feldolgozásával. Az előadásokat csak bevezetőnek szánjuk, melyek után közös beszélgetés keretében van mód gondolataink cseréjére.

Mindenkit szeretettel várunk!
Azokat is akik csak hallgatni jönnek, és azokat is akiknek mondandójuk, vagy kérdésük van. Ahogyan azt a szabadegyetem neve is sugallja nyitottak vagyunk bármely filozófiai nézet, tudomány, vagy vallás eszméire melyek összhangban állnak a "nem ártás", a tisztelet és az egyetemes szeretet szellemiségével.

A szabadegyetem szervezői Kassai Melinda és Mihalik Béla, Bhakti Aloka Paramadvaiti Szvámi brahmin tanítványai, a keleti tanításoknak nem csak elméleti ismerői, hanem gyakorlói is egyben.

További részletek a honlapon.

A Kelet-Nyugati Szabadegyetem rendezvényeiről mindenkor az AKTUÁLIS rovatunkban adunk hírt.

Montázs Fényvarázsló Szeniorok Társaságamafosz szenior csoport

A Montázs Teaház és Galéria vállalásának megfelelően folyamatosan mutat be művészi alkotásokat és alkotókat. Nevének megfelelően a "montázs" tovább színesedett, mert itt alakult meg a fotóművészeti alkotók szenior csoportja és választotta székhelyéül is.

A szenior csoport azzal a céllal alakult, hogy életművűk tapasztalatainak megőrzése, az alkotók fotóművészeti értékeinek közös bemutatása és megóvása céljából népszerűsítse a vizuális kultúra e speciális ágát, a fotóművészetet. Ennek érdekében közös bemutatatókat szervez, tagjait serkentve az új alkotásokra, és retrospektív bemutatók tartásával a múlt értékes, megóvandó alkotásait népszerűsítse.

Rendezvényeikről mindenkor az AKTUÁLIS rovatunkban adunk hírt.

kontra muhely

KON|TRA Műhely


Teaházunk otthont ad a KON|TRA Műhely rendezvényeinek. A Műhely alapítói: Alpár Balázs, Langmár Péter és Tarr Ferenc.

Céljuk egy olyan szellemi közösség kialakítása, ahol fiatal művészek és tudósok multidiszciplináris együttműködése során kortárs, alapvetően régiós társadalmi problémák és kérdések közös feldolgozására kerül sor. A háttérben zajló kutatómunka mellett eredményeiket szeretnék a széles közönség számára érthető és elérhető fizikai és szellemi formába önteni olyan új összművészeti alkotások rendszeres bemutatásával, amelyek mellőzik a fölösleges esztétizálást, az öntörvényű, öncélú alkotói attitűdöket, mert hiszik, hogy a forma és a minőség a befogadóval közösen alakítható ki.

A KON|TRA Műhely rendezvényeiről az AKTUÁLIS rovatunkban adunk hírt.

boszormenyi gyulaLilith Kör


A remalom.hu közösségének kérésére megalakult a LILITH-vitakör, melynek teaházunk ad otthont 2009 decembere óta.

A vitakör célkitűzése, hogy állandó, rendszeresen találkozó csapatot hozzon létre olyanokból, akik:

  • 1. nem csak szeretik, de el is gondolkodnak mindazon, amiről Böszörményi Gyula "9... 8... 7... 6... 5... 4... 3... 2... 1..." regényei szólnak,

  • 2. szívesen tudnának meg sokkal többet az al-, és felvilág köztünk élő lényeiről, az élet és halál rejtelmeiről, az utánuk következő létről, s minden egyébről, ami misztikus, de talán mégis megfejthető.

A LILITH-vitakör vezetője a honlapról már ismerősként köszönthető Mágusocska, azaz Futár Iván! A kör gyűlései minden hónap első szombatján kerülnek megrendezésre!

A Lilith kör aktuális gyűléseiről az AKTUÁLIS rovatunkban adunk hírt.